Ακορντεόν

Τίτλος σπουδών: Πτυχίο-Δίπλωμα. 
(Εκδίδεται από το ωδείο)

Το ακορντεόν είναι όργανο με πλούσιο ρεπερτόριο τόσο από την  κλασσική, όσο και από τη σύγχρονη και παραδοσιακή  μουσική.

Ακουστική Κιθάρα

Τίτλος σπουδών: Δεν παρέχεται 

Ατομικό μάθημα

Η Ακουστική κιθάρα είναι η κατεξοχήν κιθάρα συνοδείας, όμως έχει μεγάλες δυνατότητες να αναπτύξει πολυφωνία. Συνήθως πολυφωνικά σε αυτό το είδος παίζουν οι σπουδαστές που προέρχονται από την κλασσική κιθάρα. 

Πλήκτρα - Σύγχρονο πιάνο

Τίτλος σπουδών: Πτυχίο

 (Εκδίδεται από το ωδείο)

Ατομικό μάθημα

Σε αυτό το τμήμα οι μαθητές καλό θα ήταν να έχουν μια εμπειρία στο κλασσικό πιάνο ή στο αρμόνιο ούτως ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους πιο γρήγορα. Άλλωστε το μοντέρνο πιάνο δεν απευθύνεται σε μικρούς σπουδαστές, αλλά σε σπουδαστές που να γνωρίζουν κάποια πράγματα για να μπορέσουν να παίξουν «ολοκληρωμένα» το είδος που θα επιλέξουν, μια και τα πλήκτρα έχουν απίστευτες δυνατότητες σε πολλά στυλ. 

Ηλεκτρική κιθάρα

Τίτλος σπουδών: Πτυχίο (Εκδίδεται από το ωδείο)

Ατομικό μάθημα

Η ηλεκτρική κιθάρα είναι το όργανο  που αρέσει κυρίως στη νεολαία λόγω του δυναμικού της παιξίματος αλλά και του αντικομφορμιστικού ήχου της. Είναι το όργανο που κυριαρχεί στις μοντέρνες ορχήστρες, οι οποίες ξεκινούν από τα απλά γκρουπ των μαθητών μέχρι τις καταξιωμένες ροκ ορχήστρες και όχι μόνο…. Η ηλεκτρική κιθάρα είναι το αγαπημένο όργανο σε πολλές μουσικές από τη latin έως τη jazz, τα blues  τη rock την pop.

Μοντέρνο Τραγούδι

Τίτλος σπουδών: Πτυχίο
(Εκδίδεται από το ωδείο)

Η σπουδή του σύγχρονου τραγουδιού ανήκει στον κύκλο μαθημάτων ελευθέρων σπουδών. Διδάσκεται η τεχνική της φωνής, η τοποθέτησή της, η αναπνοή. Έτσι ο μαθητής αντιλαμβάνεται τη σωστή παραγωγή του  ήχου, αντιμετωπίζει τα όποια φωνητικά προβλήματα έχει και εξελίσσει τη δεξιοτεχνία της φωνής.

Drums

Τίτλος σπουδών: Πτυχίο

 (Εκδίδεται από το ωδείο)

Ατομικό μάθημα

Στο μάθημα της Ντραμς, ο σπουδαστής μαθαίνει να παίζει όλα τα στυλ μουσικής όπως rock, pop, funk, reggae, jazz, bossa nova, samba κλπ, καθώς επίσης διδάσκεται όλη την τεχνική που αφορά το όργανο (rudiments, push-pull, moeller, linear, slide, swivel κλπ). 

Μπάσο

Τίτλος σπουδών: Πτυχίο

 (Εκδίδεται από το ωδείο)

Ατομικό μάθημα

Το ηλεκτρικό μπάσο είναι το όργανο που «δίνει ρυθμό» στις σύγχρονες ορχήστρες. Έχει αντικαταστήσει το κοντραμπάσο. Πέρα από τη ρυθμική αγωγή που προσδίδει στις ορχήστρες είναι ο συνδετικός κρίκος με την αρμονία.  Μπορεί να παίξει όλα τα είδη της μουσικής ως ρυθμικό όργανο. Kυρίως   χρησιμοποιείται στις μοντέρνες ορχήστρες.