Πιάνο

 

Πιάνο

Τίτλος σπουδών: Πτυχίο-Δίπλωμα.

Το πιάνο θεωρείται  και όχι άδικα η βάση της μουσικής εκπαίδευσης. Έχουν γραφτεί χιλιάδες έργα για κάθε ηλικία ακόμα και για  πολύ μικρά παιδιά. Το πρόγραμμα σπουδών είναι ειδικά διαμορφωμένο για σπουδαστές ακόμα και πολύ μικρής ηλικίας.

Κλασική Κιθάρα

Τίτλος σπουδών: Πτυχίο-Δίπλωμα.

Η κιθάρα χωρίς αμφιβολία είναι το πιο δημοφιλές μουσικό όργανο. Έχει απίστευτες δυνατότητες εκτέλεσης τόσο μοντέρνων όσο και κλασσικών έργων. Μπορεί να θεωρηθεί τόσο κλασσικό όργανο όσο και όργανο της παρέας.

Η κιθάρα ως κλασσικό όργανο αναγνωρίστηκε σχετικά πρόσφατα (1987) και διαβαθμίστηκε στα παρακάτω έτη σπουδών.

Βιολί

Τίτλος σπουδών: Πτυχίο-Δίπλωμα.

Tο βιολί θεωρείται ο βασιλιάς των οργάνων. Το βιολί κυριαρχεί ως σόλο όργανο στην ιστορία της κλασικής μουσικής και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην ορχήστρα, όσο και σε διάφορα μικρότερα μουσικά σύνολα.

To βιολί  είναι διαβαθμισμένο όργανο  από το Υπουργείο Πολιτισμού στα παρακάτω έτη σπουδών για την απόκτηση πτυχίου ή διπλώματος

Μονωδία - Μελοδραματική

Τίτλος σπουδών: Πτυχίο-Δίπλωμα.

Η ανθρώπινη φωνή είναι το ομορφότερο , το τελειότερο μουσική όργανο  αλλά και το πιο ευαίσθητο μουσικό όργανο. Γι αυτό θέλει ειδική και προσεκτική μελέτη. Στο μάθημα της μονωδίας οι σπουδαστές μελετούν την τεχνική, αλλά και το ρεπερτόριο της όπερας,  του ορατορίου και του Lied.

Ο όρος «μονωδία» στην Ελλάδα θεωρείται εφάμιλλος με το κλασσικό τραγούδι και καταλαμβάνει μια τεράστια έκταση από τα τραγούδια των τροβαδούρων, το γερμανικό lied,την όπερα, το ορατόριο κ.α. Σε αυτά τα είδη οι σπουδαστές μελετούν την τεχνική και την αισθητική του κλασσικού τραγουδιού.

Φλάουτο

Τίτλος σπουδών: Πτυχίο-Δίπλωμα.

Το φλάουτο είναι το πιο δημοφιλές όργανο στην οικογένεια των ξύλινων πνευστών. Ιδιαίτερα αγαπητό όργανο των συνθετών όλων των εποχών. Παίζει τόσο σε κλασσικές όσο και σε μοντέρνες ορχήστρες. Τόσο της κλασσικής εποχής όσο και της σημερινής.Όργανο  ιδιαίτερα εκφραστικό, με ήχο καθαρό και διαπεραστικό στις υψηλές του συχνότητες και περισσότερο ζεστό στις χαμηλές.

Κρουστά

Τίτλος σπουδών: Πτυχίο/ΔίπλωμαΣτα κρουστά διδάσκεται μια σειρά οργάνων όπως το Ταμπούρο,Τυμπάνια,Ξυλόφωνο, Μαρίμπα, Βιμπράφωνο αλλά και άλλα κρουστά όπως Ντέφι, Τρίγωνο, Πιάτα, Γκραν Κάσα και άλλα τα οποία χρησιμοποιούνται στη συμφωνική ορχήστρα.

Σαξόφωνο

Τίτλος σπουδών: Πτυχίο-Δίπλωμα.

Το σαξόφωνο απαντάται τόσο  στην κλασική ορχήστρα όσο και σε στρατιωτικές μπάντες και σε ορχήστρες τζαζ αλλά και σε πολλά μοντέρνα άλλα είδη.